Financial

Thursday, May 29, 2008

Chris Cantell Discusses Financials: Senát rieši vydražovanie domov
by Lucia Hrusovska


V Spojených Štátoch Amerických, v utorok, prvého apríla 2008 sa poprední senátori rozhodli začať s plánom, ktorý by bol schopný vyriešiť pretrvávajúci problém medzi Demokratmi a Republikánmi. Problém je spojený predovšetkým s krízov na trhu obytných domov a v priebehu niekoľkých posledných týždňov neboli obe strane schopné uzavrieť akúkoľvek dohodu a pokúsiť sa nájsť spoločné riešenie. Táto otázka sa týka hlavne bývanie, má však veľmi nepriaznivý dopad na celú ekonomiku, preto je nevyhutné situáciu vyriešiť čo možno najrýchlejšie. Pre prijatie niekoľkých krokov, ktoré by zlepšili prípadne aspoň mierne napravili stav zastávajú obe strany pomerne rovnaké názory, avšak pokračujúce boje nepomôžu nikomu. Situácia sa zmenila, keď Herry Reid, vodca väčšiny a menšinový vodca Mitch McConnell uzavreli pakt. Reid prijal podmienku nepredložiť stratégiu týkajúcu sa trochu sporného nariadenia, proti ktorému sa staval do opozície taktiež President Bush. Dôvodom bolo, že mal pôvodne v úmysle dať konkurzným znalcom moc znížiť úrokovú mieru. Demokrati chceli tiež poskytúť štátu sumu vo výške 4 biliónov dolárov so zámerom kúpenia vydražených domov. Veľmi zaujímavý je však prichádzajúci návrh. Senátor Johnny Isakson z Georgie prišiel s nápadom venovať daňové kredity vo výške 15000 dolárov pe ľudí, ktorí si tieto domy kúpia a následne sa do nich presťahujú. Experti si nie sú istý priaznivým výsledkom situácie a obe strany, Republikáni aj Demokrati, sú pod veľkým tlakom aby vytvorili návrh, ktorý by bol schpný tetno rok úspešne prejsť.

related story: http://news.yahoo.com/s/ap/20080401/ap_on_go_co/congress_housing;_ylt=AveA7PJXwMjQBleC23mhGFus0NUE#

by Lucia Hrusovska
for PocketNews (http://pocketnews.tv)


PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.

These news are brought to you by CantellTV, its technology partner SigEx Telecom and its founder Chris Cantell. CantellTV is the fastest growing provider of digital broadcasting coupled with enhanced communications, allowing people to easily control, view, upload and share digital content through proprietary interface. CantellTV has relationships with a growing network of international clients delivering millions of videos per day with more than 50,000 new videos uploaded and 200 hours of new TV shows broadcasted daily to a wide range of viewers, from 5 to 7 year olds of LiveCartoons; to 16 to 24 year old active social users of MyJumps; to fortune 50 corporate clients utilizing enhanced broadcasting services. CantellTV is committed to delivering infinite choices to your world of entertainment at the tip of your fingers. Chris Cantell retains consulting arrangements with several pre-IPO companies.

Edited by: Katarina Zerzanova

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home