Financial

Tuesday, May 13, 2008

Chris Cantell Discusses Financials: Centralne banky su v delikatnej situacii
by Daniela Simkova


Vianoce znamenaju pre banky zatvoreny trh. Pocas tohto obdobia mozu dat banky do poriadku "koncorocne zhrnutie balancovania." Veduce centralne banky neboli uspesne v lamani blokad. Je tam siroky rozdiel medzi pozickami pre banky a tymi pre vladu, co znamena opatrnost zo strany investorov v poziciavani bankam. Cim dlhsie to bude trvat, tym vacsie riziko vystupuje do popredia. Strach z toho, ze by banky mohli stlacit ekonomiku sa stale zvacsuje a zvacsuje.Dovera je najdolezitejsi faktor v bankovom systeme a tento rok sa stava silne zdoraznovanym. Veduce centralne banky su v delikatnej situacii. Nikto by nechcel vidiet ziadnu z poprednych bank, ako pytaju peniaze pocas Noveho Roku. Preto pat centralnych bank zostavilo plan, ktory zabezpecuje prevod niekolko 100 bilionov dolarov do bankoveho systemu drzanych v dolaroch. Trhy dufaju, ze aspon ti, ktori su vo financnej tiesni dostanu peniaze a taktiez sa boji odhalenia bankovej situacie. Federalne Rezervy sa preto rozhodli znizit urokove sadzby o stvrtinu percenta, co bolo predstavene ako tvrdy prostriedok riesenia tohto problemu. Trh pozicok potrebuje napravu ako nahle to bude mozne. Centralne banky sa nechcu spolahnut iba na pozicky cez noc, potrebuju nieco ine, podporovanie pocas dlhsej doby, konkretnejsie pocas troch mesiacov.
by Daniela Simkova
for PocketNews (http://pocketnews.tv)

PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.

These news are brought to you by CantellTV, its technology partner SigEx Telecom and its founder Chris Cantell. CantellTV is the fastest growing provider of digital broadcasting coupled with enhanced communications, allowing people to easily control, view, upload and share digital content through proprietary interface. CantellTV has relationships with a growing network of international clients delivering millions of videos per day with more than 50,000 new videos uploaded and 200 hours of new TV shows broadcasted daily to a wide range of viewers, from 5 to 7 year olds of LiveCartoons; to 16 to 24 year old active social users of MyJumps; to fortune 50 corporate clients utilizing enhanced broadcasting services. CantellTV is committed to delivering infinite choices to your world of entertainment at the tip of your fingers. Chris Cantell retains consulting arrangements with several pre-IPO companies.


edited by Zuzana Lakostikova

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home