Financial

Friday, October 17, 2008

Chris Cantell Discusses Financials: Decizia lui Paulson
by Claudia Sonea


Planul Guvernului de salvare de 700 de miliarde de dolari deja declanseaza controverse dincolo de aceea a justetii sale, de a folosii banii platitorilor de taxe pentru a salva banciile. Secretarul Trezoreriei Henry Paulson a ales un sef interimar pentru proiect pana cand alegerile prezidentiale sunt gata si Senatul poata sa aleaga unul permanent. Totusi, alegerea sa pare subiectiva si a fost aspru criticata de unii oameni.
Neel Kashkari, Steve Shafran, Dan Jester si Ken Wilson au lucrat pentru Goldman Sachs, fosta sa companie. Toti au lucrat impreuna cu Anthony Ryan, David Nason si Bob Hoyt in mod febril pentru a creea solutii la criza economica considerata a fi dintre cele mai rele din ultimele decade. Criticii spun ca ar fi fost mai potrivit sa aleaga dintre oamenii care s-au ocupat de criza imprumuturilor si economiilor de la sfarsitul aniilor 1980 si inceputul aniilor 1990. In principal, Kashkari, fostul vice presedinte al sediului Goldman din San Francisco, nu e considerat a fi cea mai buna alegere pentru sef interimar, chiar daca datorita lui a avut success proiectul HOPE Now lansat in Octombrie 2007 de Trezorerie pentru a obtine ipoteci mai profitabile de la companiile private care le-au emis. Administratia Bush a folosit proiectul ca etalon al succesului pe care il pot obtine companiile private in incercarea de a face fata crizei imobiliare.
Pe langa multitudinea studiilor, Kashkari se bucura si de succesul pe care l-a obtinut cu TRW Inc. in crearea tehnologiei pentru misiunile spatiale NASA, in vreme ce la Trezorerie a ajutat cu Hope Now si are titlul de asistent de secretar al Trezoreriei pentru afaceri externe. Ca interimar el va conduce Biroul Stabilitatii Financiare. Alegerea sa dovedeste promptitudinea administratiei de a implementa programul de salvare. Chiar si Rezervele Federale au luat masuri. Stati conectati


related story: http://news.yahoo.com/s/ap/20081007/ap_on_bi_ge/meltdown_administration;_ylt=Auo2pTm6aTwd1zA_h00fexSs0NUE

by Claudia Sonea
for PocketNews (http://pocketnews.tv)

PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.

These news are original content from young talents around the world and are selected for you by Chris Cantell.


edited by Beata Biskova

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home