Financial

Friday, October 17, 2008

Chris Cantell Discusses Financials: Criza Europeana
by Claudia Sonea


Criza economica s-a intins din SUA si pana in Europa, dar asta e deja cunoscut. Este totusi o chestiune diferita si alarmanta faptul ca Uniunea Europeana este in balans daca e sau nu de incredere. Pana acum masurile au fost luate independent de fiecare stat membru in parte, totusi economistii au aratat ca daca nu actioneaza ca un nucleu foarte curand, isi va pierde integritatea si increderea si vor fi greu de recuperat mai tarziu.
Dupa cum stiti unitatea blocului este amenintata de diviziune datorita diferentelor de opinie pe tema trimiterii sau nu a trupelor in Afganistan, crearea unei constitutii comune, faptul ca nu toate tarile au ca moneda nationala euro si nu exista libera trecere in toate tarile member. Daca nu vor actiona acum ca o unitate in problema crizei, nu va fi decat un alt esec in consolidarea uniunii.
Marti la Luxembourg ministrii de finante ai UE s-au intalnit si s-au pus de accord sa ridice garantia bancara minima la 50000 de euro (jumatate din ceea ce Franta isi dorea). De asemenea au fost luate unele decizii unilaterale de catre Germania, Islanda, Danemarca si Irlanda. Ministrul Ceh de Finante Miroslav Kalousek s-a opus garantiei de 100 la suta, dar asta dovedeste ca inca pastreaza reminiscente ale comunismului reticent la interventie guvernamentale.
Intrebarea care nu lasa pe muritorii de rand sa doarma linistiti este: Care e scopul uniunii? Nu s-a facut nimic pentru a crea o ceva comun si pare mai degraba a urmari interesele comune ale unor tari. Daca nu uita de identitatea nationala si nu se gandesc ca de fapt suntem toti oamenii, nu se va face nimic. Ar trebui luat exemplul cosmopolitiilor si al SUA.


related story: http://news.yahoo.com/s/ap/20081007/ap_on_re_eu/eu_meltdown_europe_s_big_test;_ylt=AusnipMWzLQwoe4shCjH5FWs0NUE

by Claudia Sonea
for PocketNews (http://pocketnews.tv)

PocketNews is a new real-time news broadcaster delivering the latest and hottest news right to your pocket ! With global clients who want to be kept up to date, PocketNews is everyone's way of keeping in touch with the World.

These news are original content from young talents around the world and are selected for you by Chris Cantell.


edited by beata Biskova

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home